top of page

Det började med en paviljong

hemma i trädgården.

FIEDLER SYSTEMS värnar miljön
FIEDLER SYSTEMS värnar miljön

Djupaste småland september 2019

Det hela började med utmaningen att förankra en paviljong i marken och människan är lat av naturen. 

Markspjutet AB grundades 2020 av smålänningen Joakim Fiedler som i över 30 års tid arbetat med miljödriven produktutveckling. Joakim som är född och uppvuxen i Småland drivs av det typiskt envisa, sparsamma och påhittiga småländska arbetssättet. Detta genomsyrar idag hela FIEDLER SYSTEMS verksamhet. 

Hösten 2019 anlitade Joakim ett företag som skulle hjälpa honom att fixera en paviljong ute i hans och frun Rose-Maries trädgård. Det skulle visa sig att detta dock vara lättare sagt än gjort. Redan nu började den första idén om markspjutet gro.

Den ursprungliga tanken var att använda betongplint men då det är en väldigt långsam och mödosam metod föll i stället valet på en viss markskruv. För att fixera paviljongen var det tänkt att fyra skruvar skulle sättas i marken. Ett problem som genast uppstod var dock att varje gång skruven stötte på sten började den mata upp jord istället för att flytta undan stenen. Det här ledde till att markskruven inte ville sätta sig i rätt höjd och vinkel och det gick därför inte att få paviljongen på rätt plats. För att hantera markskruven krävdes en stor skruvdragare och enorm ansträngning från montören och efter drygt 2 timmar satt 4 skruvar i marken men tyvärr inte på rätt plats..

“Det här måste man kunna göra på ett bättre sätt”

Joakim började fundera och tänkte att den här frustration både för kunden och för montören måste gå att undvika. Går det att tillverka att markfundament som är lika rejält och stabilt som en betongplint men betydligt enklare att använda? Tankeverksamheten var i full gång och efter drygt 4 veckor hade den första prototypen tagits fram.

Sedan dess har mycket hänt och idag är vi övertygade om att vi tagit fram det snabbaste, enklaste och mest miljövänliga mark-fundamentet som finns på marknaden. Genom att tänka om helt kring hur ett markfundament ska se ut och fungera har vi lyckats ta fram en mycket flexiblare lösning som fungerar i alla lägen.

Ett smart sytem

FIEDLER SYSTEMS tillbehör är tvådelade. Det gör att de kan transporteras och lagras med endast 1/5 av volymen av vad som annars hade krävts. Våra produkter blir därmed både lätta och utrymmessnåla att transportera. Ett bra exempel på miljödriven produktutveckling tycker vi.

01

Miljöbäst

FIEDLER SYSTEM använder svenskt närproducerat stål och vår produktion ligger i Småland. Det är vår filosofi – att tillverkning ska ske så nära råvaran och våra kunder som möjligt

02

Närmast

Att skapa en solid förankring med vårt markfundament FIEDLER Markspjut, som är grunden i alla våra montagesystem, tar endast 2 minuter. På världsrekordtid är du alltså igång med själva bygget och resten av din installation. 

03

Snabbast

Vårt mål är att du alltid ska känna dig trygg med att du får den lägsta totalinstallationskostnaden och därmed över tid den mest lönsamma installationen. Detta är vårt motto.

04

Lönsammast

bottom of page