top of page
  • urbanbarda

Solkompaniet och Fiedler System i projekt för bygge av Sveriges första energipark
I Gislaved pågår nu bygget av Sveriges första kombipark inom el. Projektet innebär att skapa en energipark som ska säkra tillgången till el genom förnyelsebara energikällor. På de 4 hektaren mark ingår bland annat en solcellsanläggning med 8000 paneler som kommer att monteras på Fiedler System solpanelstativ vilka i sin tur är solitt förankrade i marken med Fiedler Systems unika patenterade markfundament Markspjutet. Projektansvarig för installation av panelerna är Solkompaniet som har mer än 40 års erfarenhet inom solenergiproduktion.


– Fördelen med vårt kompletta system är den oslagbara ekonomin och att vi är det miljövänligaste alternativet på marknaden. Det krävs inga markförberedelser, inget arbete med stora tunga maskiner, ingen gjutning eller pålning och så det går helt otroligt snabbt att installera. Man kan räkna med att spara minst halva montage- och installationstiden, säger VD och innovatör Joakim Fiedler. Vårt system skulle jag säga är beroendeframkallande, har man använt det en gång är det svårt att inte välja det även till nästa projekt, avslutar Joakim.


I och med satsningen går näringsliv och kommun tillsammans i bräschen inom området.– Energifrågan är viktig för samhället och det lokala näringslivet. Många tycker att det här är en spännande nysatsning, säger VD Hans Brunström på Gislaved Energi.


Länk till artikel om Gislaved energipark i Värnamo Nyheter - https://www.vn.se/2023-09-10/nu-har-sverigeunika-satsningen-startats-satter-kommunen-pa-kartan


27 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page